HACI MUSTAFA GÜNEŞ EFENDİ HAZRETLERİNİN SOHBETLERİ 27 (KADİR GECESİ) - (BAHRU'L-VEFA)

HACI MUSTAFA GÜNEŞ EFENDİ HAZRETLERİNİN SOHBETLERİ 27

27. Sohbet: KADİR GECESİ

 

Hacı Mustafa Güneş Efendi Hazretlerinin Sohbeti:

(01-02.12.2002 Gaziantep Çarpın-Işıklı Köyü)

 

اَللّٰهُمَّ صَلِّ وَ سَلِّمْ وَ بَارِكْ عَلٰٓى أَشْرَفِ مَخْلُوقَتِكَ سَيِّدِنَا وَ نَبِيِّنَا مُحَمَّدٍ وَعَلٰى آلِه۪ وَصَحْبِه۪ أَجْمَع۪ين

Allahümme salli ve sellim ve barik alâ eşrefi mahlukatike Seyyidina ve Nebiyyina Muhammedin ve alâ alihi ve sahbihi ecmain

Şimdi kadın bacılar, erkek kardaşlarımız, dilimize, kalbimize sahip olalım. Bu geceye ait günahlarımızın affı için bir dua, kısadan onu beraber takip ediniz. Anlıyor musunuz?

Başlıyoruz okumaya beraber takip edin.  (Bu dua yedi sefer okunuyor)

اَعُوذُ بِاللّٰهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّج۪يمِ

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ

اَللّٰهُمَّ إِنَّكَ عَفُوٌّ كَر۪يمٌ تُحِبُّ اْلعَفْوَ فَاعْفُ عَنّ۪ي يَا كَر۪يمُ

Allâhümme inneke afuvvun kerimun tuhibbu’l-afve, fa’fu anni ya Kerim”

Arkadaşlar, bacılar bu gece nasıl bir mübarek gece; kadrini, kıymetini, hürmetini Rabbim bildirip feyzinden feyizlendirsin. Ruhlarımızı gıdalandırsın, sevgili Habibinin hürmetine O'nun ruhaniyetinden gıdalanmaya feyizlenmeye layık eylesin Cenâb-ı Hak.

Mevlide başlamadan evvel bu geceden kısadan Allah izin verirse anlatacağız inşaallah.

Peygamberimiz sallallahu Teâlâ aleyhi vesellem efendimiz sahabelerle otururlarken buyurdu ki; “ben-i İsrailden dört kişi var idi. İki tanesi seksen sene göz açıp yumuncaya kadar ibadetten ayrılmadılar, Allah'a isyanda bulunmadılar dedi. Seksen sene.

Yine dedi ben-i İsrail'den iki kişiside seksen sene Allah için, din için üzerlerinden gece ve gündüzde silah indirmediler. Harp, cihad ettiler dedi, seksen sene.

Seksen sene gece ve gündüz üzerlerinden silah indirmemişler cihad yapmışlar.

Kim?

Birisi kendi vilayetimizde Yuşa Peygamber, seksen sene cihad eden O'nun ziyaretine gidin.

Bunları söyleyince sahabeler biraz melul, müteessir gibi oldular.

Dediler ya Resulallah, ben-i İsrail'de bu dereceye ulaşmış kişiler varmış. Senin ümmetiyin bu dereceye ulaşma imkânı yok. Zaten aşağı yukarı yetmiş seksen seneye ulaşan zaten az oluyor. Bu müteessir bu vaziyette kalınca derhal Cebrail aleyhisselam geliyor.

Leyle-i kadirin sen ve sahabelerin onlara gıbta edip imrendiğinizden dolayı diyor Cebrail aleyhisselam, Rabbın sana ve senin ümmetine, sahabelerine leyle-i kadir gecesini verdi.

Ondan evvel yokmuş eski kavimlere.

لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ اَلْفِ شَهْرٍۜ

“bir gece leyle-i kadiri ihya etmen bin aydan hayırlıdır”[1] diyor.

Bin ay.

Bin ay da seksen üçsene dört ay yapıyor. Onlarınkini bir gecenin ibadeti ihya Cenâb-ı Hakk'ın hoşuna gelirse inşaallah seksen üçsene dört ay ibadet yerine sayılır.

Onlarınkini geçti bir gecenin ibadeti üçsene dört ay ileri geçti.

تَنَزَّلُ الْمَلٰٓئِكَةُ وَالرُّوحُ فيهَا بِاِذْنِ رَبِّهِمْۚ مِنْ كُلِّ اَمْرٍۙۛ﴿﴾ سَلَامٌ۠ۛ هِيَ حَتّٰى مَطْلَعِ الْفَجْرِ ﴿﴾

“yetmişbin melaike ile Cebrail aleyhisselam gökten yeryüzüne iniyor bu gün. Uyanık ibadette olanlar gaflette olmayıp huzur-u kalb ibadette ile olan her eve, her cemaate girip selam veriyorlar. Allah'ın selamı, rahmeti üzerinize olsun müjdeler olsun size.

Böyle selamlaşmalar var.

حَتّٰى مَطْلَعِ الْفَجْرِ

Hatta imsak fecir vaktine kadar böyle dünya evine girip girip çıkıyorlar.”[2]

Bu müjdeler var ki Rabbın indinde, hoşuna gelecek şekilde riyasız, iftiharsız, gurursuz, ihlaslı aşk ile şevk ile ihya edilmeyi nasip etsin ümmet-i Muhammed’e.

Bu gelen uzaktan yakından gelen kardaşlarımızıda hepiciğimizi hissedar etsin inşaallah.

Yalınız mümkün mertebe uyumamaya çalışalım.

Bu gün zahiren misalen devlet dese ki; bu geceye uyumayacaksınız sabaha kadar, her bir tanenize onbin dolar vereceğiz bahşiş olaraktan. Burnuna su çeker, çivi sokar, kıyık sokar uyur mu hiç?

Niye?

On bin dolar var.

Bu öylemi bunun kıymeti?

Seksen üç sene dört ay.

Cihad yapmış seksen sene, gece gündüz silah indirmemiş. Onlarınkinden ileri geçiyor bizim ki. Bunun kadrini, kıymetini bilelim, uyumayalım. Kalbleri huzur-u Allah'ta, istiğfarla, tövbeyle razı olduğu şekilde ihya edilmesini ihsan etsin Cenâb-ı Hak.

 


[1]Kadr Sûresi 97/3

[2]Kadr Sûresi 97/4-5

<<< Önceki Kayıt - Sonraki Kayıt >>>