SIKINTI VE MÜŞKÜLLERİN HALLİ İÇİN OKUNACAK DUALAR - (Zuhurâtı Izhârı'l-Vakf-ı Güneş 2.cilt)

SIKINTI VE MÜŞKÜLLERİN HALLİ İÇİN OKUNACAK DUALAR

 

Şu duayı çok sıkıntıların def’i için hulus-ı kalp ile 100 (yüz) adet veya 51(elli bir) veya 25 (yirmi beş) adet okursa, İmam-ı Ali kere-mallahu vechehu hazretlerinin ruhaniyeti yetişir. Allah’ın izni ile sıkın-tılar gider, müşküller hallolur, inşaallahu Teala. O dua şudur:

Vakit zaman dar ve kısa ise 25 adet çekilir. Vakit zamanı biraz geniş mühletli ise 51 adet çekilir. Vakit zaman daha uzun geniş ise 100 adet daha afsaldır.

نَادِ عَلِيًّا مَظْهَرِ الْعَجٰٓائِبِ. تَجِدْهُ عَوْنًالَكَ فِى النَّوٰٓائِبِ. لِى اِلَى اللّٰهِ حَاجَتِى كُلِّ هَمٍّ وَغَمٍّ. سَيَنْجَل۪ى بِنُبُوَّتِكَ يَامُحَمَّد. بِوِلَايَـتِكَ يَاعَلِىُّ، يَاعَلِىُّ، يَا عَلِىُّ، اَدِرِكْن۪ى وَعَلَىَّ مَحْوِل۪ى.

“Nâdi aliyyen mazhari-l-acâib tecidhu avnenleke fi-n-nevâibi, li ilallâhi hâceti külli hemmin ve ğammin seyenceli bi nübüvvetike ya Muhammed bi vilâyetike ya Aliyyü ya Aliyyü ya Aliyyü ediriknî ve aleyye mahvili”[1]

Duanın içinde bir yerde edrikni var tek bir adam kendi başına çekerse “edrikni” denir. Çekme usulü toplu cemaatle olursa, أَدْرِكْنَا “edrikna”, denir; Resulullah buyurmuş ki, Uhud cenginde kuyuya düştüğümde, Cebrail Aleyhisselam geldi, dedi, ya Muhammed, Ali’ye nida et, çağır, acayipleri görürsün, dediği ve çağırıp nida edince, Hazret-i İmam-ı Ali kerremallahu veche Efendimiz yetişip, Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem’i kuyudan çıkardı.

Bu konuda; Hazret-i İmam-ı Ali kerremallahu vechehu Efendi-mize bunu çok görüp, itiraz etmekten çok sakınmamızı tavsiye ederim. Çünkü buna dair deliller vardır. Kur’an-ı Kerim’de Neml suresinde Süleyman Aleyhisselam kendisi dururken veziri Asaf bin Berhiya’nın, Belkıs’ın tahtını kaç aylık mesafeden bir anda getirmesini düşünün. Bu olur mu demeyin. Dikkatli olun. Dilinize, itikadınıza sahip olunuz. Şu hadis-i şerife dikkat edelim:

اَنَا مَد۪ينَةُ الْعِلْمِ وَعَلِىُّ بَابُهَا

“Ben ilmin şehriyim; İmam-ı Ali kapısıdır.”[2] diye buyur-muştur. İmam-ı Ali kerremallahu vechehu ve radiyallahu anhu Efen-dimiz Resulullah’ın ilminin varisidir. İlm-i ledün kapısıdır. İlm-i ledün ehlinin sultanıdır.

Yine bir hadis-i şerifte:

يَا عَلِىُّ اَنَا وَاَنْتَ اَبُو هٰذِهِ اْلاُمَّةِ

Yani, ya Ali, sen ve Ben bu ümmete babayız,[3] buyururlar.

Yine hazreti İmamı Ali k.v. Efendimizin ne kadar manevi yüksek bir dereceye sahip olduğuna bir delil daha ispat ediliyor.

 


[1] Bu dua Pirimiz şeyh Abdulkâdir Geylâni Efendimizin Füyüzâtı Rabbaniye kitabında geç-mektedir.

[2] Kenzü-l-İrfan 1001 Hadis s.24/125, Deylemi El-Firdevsü bi Me’sûru-l-Hıtâb c.1. s.44/106 (Beyrut), Münâvi Feyzu-l-Kadir c.3.s..46 (Mısır).

[3] Şerh ve Tercümei Delâili Abdulkâdir’i Geylani, Rumuzu-t-Tevhid.

<<< Önceki Kayıt - Sonraki Kayıt >>>