İSMİ AZAM DUASI VE OKUMA ŞEKLİ - (Zuhurâtı Izhârı'l-Vakf-ı Güneş 2.cilt)

 

İSMİ AZAM DUASI VE OKUMA ŞEKLİ

 

Hazreti İmamı Ali kerremallahu veche Hazretlerinin çok mühim esrarı sırlarından zuhura gelen sır hazinelerinden çıkarmış olduğu İsmi Azam ve okunma şekli ve tesirlerini beyan edelim, inşaallahu Teala:

Evvela onun vasiyetini dile getirelim. Bu yazılan esrarı sırların layıkı olmayan cahil gafillere verilmemesi ve ancak insanlara zahir ve batınen menfaati olan çok kamil itikatlı şefkatli olan kimselere verilmesini ricada bulunuyoruz ve hangi bir müslüman kardeş eline geçerse şükrane olarak gücünün miktarınca bir kurban kesip Allah (c.c.) için fakir fukaraya ihsan edip sevabını İmamı Ali kerremallahu veche hazretlerinin ruhuna hediye eyliye ve evradı okumazdan evvel 3 ihlas, 1 fatiha, 3 selavatı şerife okuyup sevabını Hazreti Peygamber Efendimiz, İmamı Ali kerremallahu veche Efendimiz, Şeyhimiz Bilal Baba Hazretlerinin ruhu şeriflerine hediye eyliye.

AYETLERİN TESİRLERİ:

Her türlü düşmandan ve beladan, belalardan, zalimlerin şerrin-den emin olmak ve her türlü düşmanları helak, kahir etmek ve bütün mazaratlardan emin olmak, gam, kasafetlerin defi için rızk bolluğu için, sihirin defi için, zorluklar kolaya çevrilmesi için, düşmanlar gözü, sözü bağlanması için, taun hastalıklarının defi için, her türlü hasta ve vücuttaki ateş için, bir şerden ve her türlü kötü hallerden ibadet ve iyi hale dönmek için ve her türlü şerleri hayra tebdil kılmak için okunur.

OKUMA USÛLÜ:

Önce euzu besmele çekilir. Birinci defada on defa Allahuekber denilir. Tekrar euzu besmele çekilip arkadan altı adet alttaki esmalar ki asıl ismi azam denilen bu altı esmadır. On defa Allahuekber dedikten sonra tekrar euzu besmele çekilir. Alttaki altı esma ağır ağır okunur. Esmalar okunduktan sonra arkasından alttaki sıra ile yazılan ayetlerin lüzumuna göre hangi ayet ne maksat için okunacak ise ayetlerin anlamı yazılı. Ayetleri altı ismi azam dediğimiz esmaların ar-kasından okur. Okunma adet sayısı ondokuz kerre okunması lazımdır. Birinci defada on adet tekbir getirince geri onsekiz kalan adetlerde her birisinde on defa tekbir okumaya hacet değildir. İlk önceki okuduğu on tekbir hepsine kafi gelir. Her seferde besmele ile okur. Okuma niyeti ne niyet maksat ise hastalık mı düşman korkusu mu, sıkıntıların defi mi, rızk bolluğu içinmi, cin şeytan şerrinden korunmak mı bu ayetleri yazıp her ayetin nereye yazılması lazım ise neyi tedavi ediyor ise neyi def ediyor ise neye lüzum ediyor ise onları yazacağız.

Kötü niyet ile okunmasında Allah’ın rızası yok gazabı vardır. Müslüman olanlar, Allah’a inançlı olanlar, Esmâ-ül Hüsna ve İsmi Azam kimin eline geçerse, ehli iman Ümmeti Muhammed’in iyilikleri için halis niyet ile Ümmeti Muhammed’in hastalarına şifa için ve Müslümanların maddi manevi sıkıntılarının defi için, hayırlı rızk için, Ümmeti Muhammed’in her türlü kaza belalarının defi için, vatanımı-zın, yurdumuzun hudutlarda din için, vatan için, namus için hudutlar-da nöbet bekliyen, vatanın muhafazası için, din ve namuslarımızın muhafazasını korumak için, ordu ve yurdumuzun muhafazası için halis niyetle okunabilir.

Yoksa Allah’a imanlı olan Müslüman kimselerin helak olması ni-yeti ile okunmaz. Bu haksız niyetler ile helak olması niyeti ile okun-maz. Bir kimseyi sevmediğinizden dolayı bir müslümanın helakliğine okursanız çok dikkatli olunuz Allah’ın gazabına uğramaktan çok sakınınız.

Esma-ül Hüsna, İsmi Azam her iki tarafı sivri kurşuna benzer. Sana haksız yere zulum zalımlık yaparlar ise esmaların sivri tarafı onlara gider onları helak eder. Sen eğer bir Müslüman kimsenin hak-sız yere helak olması niyeti ile çekersen, esmaların öbür sivri tarafı sana yönelir, seni helak eder. Dikkatli olun. Ancak Müslümanların re-fahına ve selamete çıkmalarına, din düşmanı, vatan düşmanı namus düşmanı olan kafirlerin helak olmasına, İslam ordu askerimizin küffara galip olmaları niyeti ile okunur.) Okuma şekli:

1. Örnek: Niyeti din düşmanına galip gelmek ise altı esmayı okuduktan sonra aşağıdaka yazılı olan اِنَّ حِزْبَ اللّٰهِ هُمُ الْغَالِبُونَ ayetini esmanın arkasına ekler. Bu tertip üzere ondokuz adet okur.

2. Örnek: Okumak niyeti hayırlı rızk için ise yine euzu besmele ile on adet allahuekber okur arkasından altı adet ismi azam esmalarını okur. Esmaların arkasından o ayeti ilave yapıp okur. Bu tertip üzere ondokuz adet okumaya devam eder. Aşağıdaki yazılı وَتَرْزُقُ مَنْ تَشٰٓاءُ بِغَيْرِ حِسَابٍ ayeti okunur.

3. Örnek: Okumak niyeti ateşli ağır hastaya şifa niyeti ile okumak ise yine birinci başlangıcında euzu besmele çekip on kerre Allahuekber arkasından euzu besmele ile yazılı olan altı adet ismi azam esmasını okur. İsmi azam esmasını oku-duktan sonra يَا نَارُكُو ن۪ى بَرْدًا وَسَلٰامًا ayetini esmaların arkasından okur. Bu tertip üzere ondokuz kerre okur. Okuyup hasataya üfürür.

Bunu okuma şeklini örnek gösteriyoruz. Okuyabilenler on adet allahuekber okuduktan sonra altı ismi azam esmalarını okur. Yazılı olan ayetlerin hepsini birden ismi azam esmalarının arkasına ilave yapıp okuyabilir. Daha ayetlerin tesir konuları yazılı olanları seçip onlarıda ilave ile okuyabilir. Hepsini okuyamazsa niyetine uygun yararlı olan ayetleri ismi azam esmalarını okur kendisinin niyetine uygun ayeti arkasına ekler. O şekilde on dokuz kerre okuyabilir. Da-ha kolaylık olur. Tüm okuma şeklide yazıldı. Her ayetin tesiri icap ettiği ayetler bu tertip üzerinde okunabilir.

اِسْم۪ى اَعْظَامْ

بِسْـــــمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ

فَرْدٌ، حَىٌّ، قَيُّومٌ، حَكَمٌ، عَدْلٌ، قُدُّوسٌ،

İsmi azam dediğimiz şu üsteki altı esmadan ibarettir.

1-             نَجِّن۪ى مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِم۪ينَ  ve düşmandan kurtulmak için bela

2-             نَجَوْتَ مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِم۪ينَ Bela ve düşmandan kurtulmak için

3-             فَنَجَّيْنَاهُ وَاَهْلَهُ مِنَ الْكَرْبِ الْعَظ۪يمِ  Düşmanların hüsumati ve buğuzlarından kurtulmak için.

4-             اِنَّ حِزْبَ اللّٰهِ هُمُ الْغَالِبُونَ Düşmanların hasidlerin husumetinden kurtulmak için

5-             مَسَّتْهُمُ الْبَأْسٰٓاءُ وَالضَّرّٰآءُ Düşmanların helaki ve mazarratından kurtulmak için.

6-             وَتَرْزُقُ مَنْ تَشٰٓاءُ بِغَيْرِ حِسَابٍ Hayırlı rızk açılması için.

7-             لَايَحْزُنُهُمُ الْفَزَعُ الْاَكْبَرُ Üzüntülerin sıkıntıların kederlerin defi için

8-             سَيَجْعَلُ اللّٰهُ بَعْدَ عُسْرٍ يُسْرًا   Zor işleri kolaya çevirmek için

9-             وَلٰا يُفْلِحُ السَّاحِرُ حَيْثُ اَتٰى  Büyü ve sihiri iptal için

10-          مِنْ شَرِّ النَّفَّاثَاتِ فِى الْعُقَدِ  Büyü ve sihiri iptal için

11-          لِلَّذ۪ينَ اٰمَنُوا هُدًى وَشِفٰٓا ءٌ  Cümle hastalıklara şifa için

12-          يَا نَارُكُون۪ى بَرْدًا وَسَلٰامًا  Ataşlı hastanın defi, emraza şifa için

13-          اَوَمَنْ كَانَ مَيْتًا فَاَحْيَيْنَاهُ  Taun ve iç hastalıklarına şifa için

14-          اَلْيَوْمَ نَخْتِمُ عَلٰى اَفْواَهِهِمْ Düşmanların dilini bağlamak için

15-          فَاَغْشَيْنَا هُمْ فَهُمْ لَايُبْصِرُونَ Düşmanların dilini bağlamak için

16-          صُمٌّ بُكْمٌ عُمْىٌ فَهُمْ لَا يُبْصِرُونَ Düşmanların gözünü dilini bağlamak için

17-          عَسٰى رَبُّنَا اَنْ يُبْدِ لَنَا خَيْرًا Sıkıntı halları rahatlığa çevirmek için

18-          اِيَّاكَ نَعْبُدُ وَاِيَّاكَ نَسْتَع۪ينُ  İns ve cin şerrinden muhafaza için

19-          اِهْدِ نَاالصِّرَاطَ الْمُسْتَق۪يمَ Doğru sıratı müstakime çevirmek için

20-          وَالْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَم۪ينَ  Şükredip nimetin artması için

21-          Düşmanların her türlü hila şerrinden muhafaza için

حَسْبُنَاللّٰهُ وَنِعْمَ اْلوَك۪يلْ نِعْمَ اْلمَوْلَا وَنِعْمَ النَّص۪يرْ * اِنْ كُلِّ نَفْسٍ لَمَّا عَلَيْهَا حَافِظٌ

فَاَنْذَلَ اللّٰهُ سَك۪ينَتَهُ عَلَيْهِ  Sabır sakinlik ve vakar için

<<< Önceki Kayıt - Sonraki Kayıt >>>